Dit kun je doen bij de Douane

Ben jij scherp genoeg voor de Douane?

Nederland komt verder door de Douane. Dat kan alleen met medewerkers die een scherpe blik hebben, in complexe situaties het overzicht bewaren en doortastend optreden. Herken jij jezelf hierin en heb je een vmbo-gl, vmbo-tl, mbo 3, mbo 4, HBO of WO -diploma? Dan ligt bij de Douane de wereld aan je voeten. De Douane biedt zeer uiteenlopend werk, door heel Nederland. Als medewerker Douane kun je aan de slag gaan binnen onder andere het fysiek toezicht, de aangiftebehandeling, Klantmanagement of bij het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC).

Dit kun je doen bij de Douane

Fysiek toezicht

Je controleert goederen die vervoerd worden in schepen, vliegtuigen en treinen op bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven Airport, in de haven van Rotterdam of Eemshaven, of aan de grens bij Arnhem.

Bekijk de vacatures

Aangiftebehandeling / Klantmanagement

Je beoordeelt aangiften (aangiftebehandeling), bent het aanspreekpunt voor onze klanten (klantmanagement) of voor het regionale bedrijfsleven en je collega’s. In alle gevallen zorg jij ook voor de administratieve werkzaamheden die hier bij komen kijken.

Bekijk de vacatures

Landelijk Tactisch Centrum

Bij het Douane Landelijk Tactisch Centrum maak je op basis van diverse informatie in onze systemen een risicoanalyse. Vervolgens stuur je controleopdrachten naar je collega’s in het fysiek toezicht, zodat zij hun controles gericht kunnen uitvoeren.

Bekijk de vacatures

Overige vakgebieden

Naast deze aandachtsgebieden zijn er natuurlijk nog veel meer functies bij de Douane op het gebied van handhavingsbeleid, bedrijfsvoering, informatiemanagement en finance & control. Denk hierbij aan (register)accountants, ICT-ers, financials en beleidsmedewerkers.

Bekijk vacatures

Betaalde opleiding

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat in je functie krijg je een uitgebreid inwerktraject en een interne opleiding. Afhankelijk van je functie, kan een onderdeel van de opleiding zijn het traject tot buitengewoon opsporingsambtenaar zijn. Zodat je als Douane medewerker officieel bevoegd bent om strafbare feiten op te sporen en daarmee de openbare orde en veiligheid te handhaven. De opleiding die je volgt wordt volledig door ons betaald. Tijdens de opleiding worden werken en leren geïntegreerd. Lees hier meer over de inhoud van de opleiding.

Meer opleidingsinformatie

'Ik heb me bij de Douane mogen ontwikkelen en heb nog iedere dag plezier in mijn werk.'

Lees zijn verhaal

Meer weten over werken bij de Douane?

Wil je meer weten over werken bij de Douane? Of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Lees dan hier onze veelgestelde vragen, neem contact met ons op of bekijk onze actuele vacatures.